KREATIVNA IDEJA ZA ZARADU OBOGATILA DOMAĆICE: Uslužno farbanje jaja može da donese JOŠ JEDNU PLATU evo koliko košta
Uskrs cene, Foto: Tamara Trajković

ZARADA

KREATIVNA IDEJA ZA ZARADU OBOGATILA DOMAĆICE: Uslužno farbanje jaja može da donese JOŠ JEDNU PLATU evo koliko košta

Osim na zaradi od prodaje jaja, mesa i pečenja Vaskrs je prilika za dobre dodatne prihode koju preduzimljivi pojedinci koriste da dobrano dopune kućne budžete.

Objavljeno:

Sve je više domaćica koje nemaju vremana da same šaraju i farbaju jaja, a žele da za najveći hrišćanski praznik na sto iznesu prelepu korpu punuom divnih šarenih jaja, a rešenje za njih je kupovina već našaranih jaja. To i te kako znaju da iskoriste domišljate domaćice koje uslužno farbaju jaja, prave ukrasne korpe i korpice za jaja, vaskršnje dekoracije, figurice zeka i pilića...

KOLIKO ŠTA KOŠTA

10 ofarbanih jaja - 1100 dinara

Ukrasna korpa za jaja - 500 dinara

Dekorativna trava - 58 do 95 dinara

Dekorativna korpica - 150 do 400 dinara

Dekorativna drvena jaja - 312 do 550 dinara

Dekorativne zeke - 360 do 3.500 dinara

Vaskršnji venac od jaja - 500 dinara

Vaskršnje vrećice za poklon - 170 dinara

Vaskršnja dekoracija pile - 130 do 500 dinara

Tako Smederevka Tina gotova ofarbana jaja nudi po ceni od 1.100 dinara za 10 komada, a ukrasne korpe za 500 dinara. I toliko ima posla da 10 dana pre praznika više ne prima porudžbine.

- Oglas bi trebalo da je ukinut, već sam prebukirana, tako da više ne primam proudžbine - napisala nam je Tina u SMS poruci.

Uskršnja jaja
Uskršnja jajafoto: Jela Jelena Petrović

Kako su nam rekli na jednoj farmi koka nosilja Vaskrs je prilika da rasprodaju sve zalihe jaja.Cena svežih jaja još uvek nije poskupela i kreće se od 120 do 250 dinara za 10 komada na pijacama, dok u merketima paket košta od 150 do 235, a za veliki paket od 30 jaja mora se izdvojiti od 450 pa naviše.

MANASTIR VISOKI DEČANI PRODAJE UNIKATNA DRVENA JAJA

Vernici koji žele da imaju jedinstvenu dekoraciju u kući za najveći hrišćanski praznik koja će im trajati godinama, mogu u Manastiru Visoki Dečani kupiti drvena ručno oslikana jaja sa motivima šara iz dečanske crkve. Za ovakvo unikatno jaje koje dolazi sa keramičkim postoljem i plišanom kutijom, kako piše na sajtu ovog manastira, treba izdvojiti 40 evra.

Poslednjih godina stigla je i nova moda da građani sve više kupuju bela jaja pred Vaskrs, pa su se prodavci dosetili da im dignu cenu na 40 dinara po komadu. Ova jaja pogodna su za ukrašavanje jaja tenikom dekupaž, ali ih treba izbegavati za farbanje u jestivim bojama jer slabo primaju boju.

Brojke:

  • 3.000 dinara košta jagnjeće pečenje po kilogramu
  • 2.600 dinara treba izdvojiti za kologram prasećeg pečenja
  • 1.600 dinara košta rolovana plećka po kilogramu
  • 1.500 dinara

Najveću zaradu od praznika svakako imaju mesare i pečenjare gde prodaja uoči praznika poraste i do 50 procenata.

Pečenje
Pečenjefoto: RINA

- Još nisu počele gužve, ali dan uoči svakog praznika mi radimo od sedam sati ujutru do pola deset. Prodaja svežeg mesa i pečenja uoči praznika poraste za 50 odsto. Za 1. maj više ide sveže meso jer ljudi sami roštiljaju, a za Vaskrs gotovo roštilj meso i pečenje. Za sada nsimo dizali cene i nemamo takve najave. Mešani roštilj košta 1.500, prasetina 2.600, jagnjetina 3.000, a rolovana plećka 1.600 dinara po kilogramu - kaže za Kurir Svetlana Sulaver iz mesare i pečenjare "Milan".

Bonus video:

04:40

DA VAM ZAMENE USKRS ZA DRUGI RADNI DAN, TO NE DOLAZI U OBZIR! Pravnica za radno pravo objasnila šta poslodavci po zakonu NE SMEJU!

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.